Interne en externe communicatie/storytelling

De manier van communiceren met personeel, klant en leverancier verandert continu. Personeels- en relatiebladen zijn nog immer populair, maar diverse vormen van digitalisering nemen toe. De voordelen op korte en langere termijn zijn veelal: nieuws kan snel up-to-date worden aangepast, het nieuws kan overal op elke device worden geconsumeerd en opslag en teruglezen is eenvoudig. Uiteraard vergt het in eerste instantie een investering van geld en energie en een veranderende houding van de ontvanger van de berichten.

Storytelling

Storytelling is een relatief nieuwe vorm van communiceren. Veel gebruikt zijn klant- en productsuccesverhalen, om zowel medewerker als (potentiële) klant te laten zien wat het bedrijf kan.

Medewerkers aan het woord laten, bijvoorbeeld via een persoonlijk blog, is ook een goede manier om het verhaal achter het grote, anonieme bedrijf te vertellen. Zij kennen zowel bedrijf als klant immers het beste.

Blog

Een medewerker een blog laten schrijven is een geweldig plan om te communiceren. Maar kan hij/zij dat wel? Wat komt er allemaal bij kijken? Wat vertel je wel en vooral ook niet? En hoe zorg je ervoor dat het blog daadwerkelijk gelezen wordt? Of is het raadzaam een blog te laten schrijven door een ghost writer, iemand die dit vaker doet en zo uw boodschap krachtig overbrengt?

Ik kan u helpen bij het bloggen. Begeleiding van uw medewerkers om hen te laten bloggen en hen via storytelling uw bedrijf en product te laten verkopen behoort ook tot de mogelijkheden.

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Klanten

Luchtvaartmaatschappij KLM

Magazine voor cabinepersoneel met een oplage van 10.000 exemplaren

Conceptontwikkeling en uitvoering van vele rubrieken. Interviews met oud-medewerkers voor een 9-delige serie over het 90 jarig bestaan van KLM, de rubriek Odd Spots over vreemde plekken in een vliegtuig en op de luchthaven. En vele interviews met medewerkers van de afdeling inflight services en andere KLM-afdelingen.

Personeelsblad Check over safety en security issues voor cockpit- en cabinepersoneel, oplage 13.000 exemplaren.

Reisfotografie

Columns voor Inflight Newsapp

Blue Sky Group Pensioenfonds

Concept en uitvoering van de rubriek Wat betekent pensioen voor jou? Voor het deelnemersmagazine Focus.

Focus Vliegend Fonds

Focus Cabine Fonds

Focus Grond Fonds

Blog

Luchtvaartmaatschappij DutchBird

Personeelsblad DutchWords: concept, realisatie, interviews, fotografie

Ministerie van Defensie

Als bedrijfsjournalist (voorlichter) fotografie en tekst geleverd voor

het kazernepersoneelsblad De Griffioen in Seedorf, Duitsland.