Boeken

Wilbert leest voor uit eigen werk

Wilbert vertelt over Uit en Thuis

Auteur

Schipbreuk in het paradijs verscheen in 2016 en is het waargebeurde verhaal van mijn overlevingstocht van veertig uur in de Flores Zee bij Indonesië. Voor updates, zie: facebook.com/schipbreukinhetparadijs

Uit en Thuis, KLM’ers werkend en privé verscheen in 2021. Een mooi vormgegeven ‘koffietafelboek’ met 72 portretten in woord en beeld.

 

Behalve op deze site is dit boek ook verkrijgbaar bij een select aantal boekhandels: Stevens in Hoofddorp, Thomas in Bergen, Luchtvaarthobbyshop in Oude Meer, Index Books in Leiden, Venstra in Amstelveen en Minerva en De Nieuwe Boekhandel, beide in Amsterdam. Tevens is het boek verkrijgbaar bij Luchtvaartmuseum Aviodrome in Lelystad.

Voor updates, zie facebook.com/uitenthuisboek.

Momenteel werk ik samen met mijn oom aan een familiegeschiedenis van zijn vader/mijn opa. Dit gaat over het familiebedrijf Wieringa Mode, over Zwolle en Apeldoorn, de Tweede Wereldoorlog en het verzet en natuurlijk over onze familie. Geplande verschijningsdatum: april 2022.

Schipbreuk in het paradijs

Uit en thuis, KLM’ers werkend en privé

Uit en Thuis KLM'ers werkend en prive

Coauteur

Als coauteur werkte ik mee aan deze vier boeken uit de Hoe word ik… reeks. Ik interviewde (on)bekende Belgische en Nederlandse reizigers

en schreef artikelen over extreme luxe reizen, vrijwilligerswerk en eigen reiservaringen uit meer dan honderd bezochte landen.

Hoe word ik wereldreiziger

Hoe word ik wereldreiziger

Geactualiseerde editie van dit heerlijke boek voor reizigers (én thuisblijvers)

Avonturiers, globetrotters, maar ook dromers en twijfelaars, opgelet! Dit is een heerlijk leesboek voor reizigers (én thuisblijvers) die dromen van een wereldreis. Vol verhalen van bekende en minder bekende wereldreizigers, zoals Dirk van der Wal, Floortje Dessing en Marc Helsen. Ook het interview met Martin Heylen, programmamaker en auteur van Terug naar Siberië, is een streling voor de zintuigen. Lees over de laatste trends in wereldreizen, wie de meeste landen ter wereld bezocht en wat de eigenzinnige Frank van Rijn drijft om steeds maar weer de wereld rond te fietsen. Voorzien van spectaculaire foto-opnamen van wereldreizigers. Met een stappenplan voor de beste voorbereiding: zet de stap van beleving naar belevenis aan de hand van honderden praktische tips. En voor twijfelaars: de ultieme test om te ontdekken of je een echte wereldreiziger bent. Met een exclusief interview met Lonely Planet oprichter Tony Wheeler over de toekomst van het wereldreizen. Kortom: een boek voor het begin van een weergaloos avontuur. Want het leven is toch meer dan keurslijf en regelmaat?

Hoe word ik vrijwilliger in het buitenland

Hoe word ik vrijwiliger in het buitenland

Avonturiers met een hart, opgelet! Dit inspirerende leesboek gaat over vrijwilligerswerk in het buitenland. Vol foto’s en verhalen van reizigers die zich inzetten voor een betere wereld. Ook heel wat bekende tvsterren vertellen over hun drijfveren, zoals Marco Borsato, Paul van Vliet, Helmut Lotti, Katja Schuurman en Floortje Dessing. Of je nu aidskinderen verzorgt in Vietnam, schildpadden beschermt in Costa Rica of knokt voor een betere toekomst van straatkinderen in Ecuador, werken als vrijwilliger verrijkt je leven. Dit is een boek voor wie aan de slag wil in het buitenland. Met praktische tips: over de risico?s en kosten, over papieren en verzekeringen, en over waar je terecht kunt met vragen en plannen. En natuurlijk doen we de test: ben jij die échte vrijwilliger in het buitenland? Kortom: dit is een boek voor wereldburgers die het leed in de wereld onacceptabel vinden. En die er iets aan willen doen.

Hoe reis ik solo

Hoe reis ik solo

Wie alleen reist, beleeft meer!

Wat en wie komen soloreizigers tijdens hun omzwervingen tegen? Hoe trotseren zij de wereld in hun eentje? In dit boek pakken tientallen soloreizigers kort uit over hun reizen. Hun belevenissen zijn aanstekelijk, hilarisch, indrukwekkend en verrassend. Vijf bekende Nederlanders en Vlamingen (een solozeezeiler, een bergbeklimster, een woestijnnomade en twee reisjournalisten) vertellen bovendien hoe het is om te leven voor het kloppen van je hart. Zij laten je zien dat de wereld niet gevaarlijk is en dat de soloreiziger leeft op de toppen van zijn kunnen. ‘Hoe reis ik solo?’ geeft ook tips en trucs voor onderweg. Over het droppen van vervelende medereizigers, over soloseks en de allerbeste plekken en logies. Dit boek bewijst dat solo reizen opwindend, fascinerend en verslavend is. Wie dit leest is weg!

Hoe word ik expat

Hoe word ik expot

Ja gezegd op die droomjob in het buitenland? Dit boek plaveit de weg naar dat mooie, toch volstrekt andere leven. Vooral voor partners die hun baan opgaven om de carrière van hun lief in Verweggistan te volgen, verandert er veel. Hoe word ik expat? is een wegwijzer vol interviews, tips, reportages en anekdotes over het expatbestaan. Expats en experts uit alle delen van de wereld vertellen eerlijk en onomwonden over hun leven. Ervaren expats wacht een zee van herkenning, een bron van inspiratie en smakelijk leesvoer. Maar voor groentjes en vooral ook hun partners is dit boek een rots in de branding, bij de voorbereiding en het verblijf in het buitenland. Opnieuw beginnen in het buitenland: zo voelt het, zo is het.