Interne en externe communicatie

De manier van communiceren met personeel, klant en leverancier verandert continu. Personeels- en relatiebladen zijn nog immer populair, maar diverse vormen van digitalisering nemen toe. De voordelen op korte en langere termijn zijn veelal: nieuws kan snel up-to-date worden aangepast, het nieuws kan overal op elke device worden geconsumeerd en opslag en teruglezen is eenvoudig. Uiteraard vergt het in eerste instantie een investering van geld en energie en een veranderende houding van de ontvanger van de berichten.

Storytelling

is een relatief nieuwe vorm van communiceren. Veel gebruikt zijn klant- en productsuccesverhalen, om zowel medewerker als (potentiële) klant te laten zien wat het bedrijf kan.

Medewerkers aan het woord laten, bijvoorbeeld via een persoonlijk blog, is ook een goede manier om het verhaal achter het grote, anonieme bedrijf te vertellen. Zij kennen zowel bedrijf als klant immers het beste.

Blog

Een medewerker een blog laten schrijven is een geweldig plan om te communiceren. Maar kan hij/zij dat wel? Wat komt er allemaal bij kijken? Wat vertel je wel en vooral ook niet? En hoe zorg je ervoor dat het blog daadwerkelijk gelezen wordt? Of is het raadzaam een blog te laten schrijven door een ghost writer, iemand die dit vaker doet en zo uw boodschap krachtig overbrengt?

Ik kan u helpen bij het bloggen. Begeleiding van uw medewerkers om hen te laten bloggen en hen via storytelling uw bedrijf en product te laten verkopen behoort ook tot de mogelijkheden.

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Klanten

Luchtvaartmaatschappij KLM

Personeelsblad Cabin Ready: Magazine voor cabinepersoneel met een oplage van 10.000 exemplaren