Lezingen

In 2014 leed ik samen met 24 anderen schipbreuk op een toeristenboot in Indonesië.

Ik schreef er het boek Schipbreuk in het paradijs over. Als ervaringsdeskundige geef ik lezingen over deze ervaring. Mijn lezing gaat over de 40 uur durende zwem- en overlevingstocht die wij moesten doorstaan op open zee. Zonder eten, drinken of bescherming, met alleen een te kleine sloep voor onze groep. Dankzij mijn training en ervaring in de luchtvaart kon ik de leiding overnemen van de kapitein. De bemanning was niet voorbereid op een noodsituatie. Helaas zijn twee personen nooit meer teruggevonden. Tijdens mijn lezing ga ik dieper in op het leiding geven aan onbekenden, samenwerking, groepsdynamica en het maken van keuzes met de dood in ogen. Het is een eerlijk, ontroerend en open verhaal, met veel ruimte voor interactie met het publiek. Ik kan de lezing toespitsen op een publiek uit de nautische wereld, onderwijs, luchtvaart, medische zorg en hulpverlening. Tijdens mijn lezing toon ik videobeelden van de schipbreuk die een mede-opvarende maakte. Indien gewenst kan ik een signeer- en verkoopsessie van mijn boek aan de lezing koppelen.

Klanten

Luchtvaartmaatschappij KLM, Boekhandel Bruna Bunschoten, Watersportbeurs HISWA, Boekhandel Daan Nijman Roden, Watersportvereniging Makkum, GGD-medewerkers congres, ouderenverenigingen, Albeda College Luchtvaartdienstverlening Rotterdam en politieke partij Soest2002.

Op de Vakantiebeurs in Utrecht vertel ik in mijn eigen beursstand het verhaal aan bezoekers in het kader van een goede reisvoorbereiding en is mijn boek te koop.

Op de Watersportbeurzen HISWA, Belgian Boat Show Breskens en Boot Holland verkoop ik mijn boek en vertel ik mijn verhaal in de stand van de nautische boekhandel L.J. Harri.