Biografie

Wilbert van Haneghem (1971) studeerde zowel hbo marketing en public relations (bedrijfscommunicatie) als hbo toerisme management en volgde professionele schrijfcursussen. Hij schreef als journalist voor een lokale krant, maakt concepten en schrijft artikelen als bedrijfsjournalist voor grote bedrijven en is als tekst schrijvende zzp’er betrokken bij andere kleine ondernemers en hun communicatie.

Voorbeelden van zijn teksten vindt u op de pagina’s Reisjournalistiek en Bedrijfsjournalistiek.

Daarnaast is Wilbert ervaringsdeskundige als het gaat om de promotie van zijn boek Schipbreuk in het paradijs. Veel media-optredens en artikelen heeft hij zelf geïnitieerd door met originele invalshoeken het medium te benaderen. Zie de pagina media voor voorbeelden. Hij is een zeer ervaren reiziger met bijna 110 bezochte landen op zijn naam – er zijn 194 landen.

Wilbert doet dit privé, maar ook als journalist en voor zijn werk als purser bij KLM. Wilbert werkt sinds 1997 in de luchtvaart. Reizen die qua bestemming, vervoersmiddel, uitgangspunt of route altijd net wat avontuurlijker of aparter zijn dan andere reizen. Dit levert mooie ontmoetingen op, en nieuwe schrijfinspiratie.

Deze combinatie van vaardigheden en ervaringen maakt dat hij voor u flexibel, breed-georiënteerd en deskundig inzetbaar is – voor reisblog of long copy, websitetekst of bedrijfsjournalistiek artikel.